KREATIV UTSKRIFT

Oppdag en verden av kunstpapir med Canon Creative Park

Se hvordan en talentfull kunstner bruker Canon PIXMA-skriveren til å ta en isfugl-mal fra Canon Creative Park til neste nivå.
En fargerik isfugl av papir sitter på en persons hånd med planter og malerier i bakgrunnen.

Du kan velge blant tusenvis av ideer og maler til papirkunst på Canon Creative Park, fra arkitektur til sesongbasert dekor. Bare velg en mal og følg instruksjonene. Men hva om du vil ta det opp et nivå? Det er her kunstneren og illustratøren Zack McLaughlin, fra Paper & Wood, gir oss en dyktig, hjelpende hånd.

Zack har lenge vært glad i naturen og har en spesiell interesse for fugler, både å kikke på dem og fotografere dem med Canon EOS 90D. Han har laget oppsett for berømte varehus, museer og til og med sir David Attenborough. Fokuset på detaljer er det som får Zack til å skille seg ut, og fascinasjonen for naturen skinner gjennom i alle kreasjonene hans.

Det passer derfor bra at Zack, som fugleentusiast, påtar seg denne utfordringen med 3D-kunstpapir og velger en isfugl som fokus.

Komme i gang

En Canon PIXMA-skriver på et skrivebord ved siden av en åpen bærbar PC som skriver ut en Canon Creative Park-mal, som også vises på PC-skjermen.

3D-papirkunst for voksne kan være like givende som det er utfordrende, og Canon Creative Park er full av ideer til papirkunst du kan leke deg med.

En mann lener seg over et skrivebord og bruker forsiktig en skalpell til å skjære ut maler fra ark på en skjærematte.

Papirkunst kan være en flott måte å fordype seg i en kreativ prosess på – fra utskrift av maler til å skjære dem ut og sette dem sammen. «Jeg er ganske god på å komme inn i flyten, og først mange timer senere innser jeg at jeg er veldig sulten eller tørst – man blir helt oppslukt», sier Zack. «Jeg har alltid på radioen, eller så hører jeg på en lydbok med fantasy. Jeg er tvers igjennom nerd.»

Det første trinnet i en kreativ prosess bør være observasjon og forberedelse. Zack hadde sett og fotografert noen isfugler i de lokale sumpområdene. «Jeg elsker å gå ut og fotografere i naturen, spesielt på stille, tidlige morgener, og bare nyte et fredelig øyeblikk», sier Zack. «Jeg ønsker å ta med meg denne følelsen inn.»

I tillegg til sine egne bilder studerer Zack ofte bøker og tegninger på nettet for å forberede seg på en komposisjon. Etter at han har valgt isfugl-malen på Canon Creative Park, som er tilgjengelig som smarttelefonapp og som nettside, skrev han den ut sammen med andre inspirerende bilder på skriveren i Canon PIXMA TS5350a-serien.

For å sikre at utskriften ble perfekt, med nøyaktige farger og omriss, fulgte Zack en rask og enkel vedlikeholdsprosess i innstillingene til skriveren ved å jobbe seg gjennom alle de nødvendige dysekontrollene. Han byttet også modus til beste kvalitet istedenfor kladd eller standardmodus. Når det var unnagjort, var det på tide å bli kreativ.

«Jeg elsker utfordringen ved å bruke materialer som papir for å gjenskape noe vakkert som finnes i naturen», sier Zack. «Det er så mye man kan gjøre med papir, for eksempel preging, og Canon Matte Photo Paper er det perfekte materialet til det. Alt papir er litt mykt, så når det legges litt trykk på, blir det en fordypning. Det er kult å gjøre om papir til noe annet enn det folk gjerne oppfatter det som, altså ganske flatt – det har så mye potensial!»

Planleggingen og prosessen

De mange forskjellige komponentene i en papirmal av en isfugl, noen satt sammen, andre ennå ikke brukt, ligger ved siden av en saks på et bord.

Zack studerte bildekunst og brukte flere år på å illustrere barnebøker før han oppdaget at 3D-kreasjoner var tingen for ham. «Det er morsomt, for jeg driver ikke mye med illustrering nå, bare 3D-greier», sier han. «Det er noe jeg aldri drømte om å gjøre da jeg var yngre. Jeg visste ikke engang om muligheten.»

To hender bruker en saks og klipper til en papirfjær.

«Jeg lager en stor haug med fjær, men det blir alltid litt gjetting», sier Zack. «Jeg er nesten ferdig, og så innser jeg at jeg trenger noen flere. Jeg starter ganske forberedt, men så blir det noen ganger litt kaotisk.»

Ikke overraskende var det ganske lett for Zack å lage en standard isfugl-mal på Canon Creative Park, men han la til noen personlige detaljer som fikk frem motivasjonen hans – å blåse liv i papirfuglene.

«Jeg prøver alltid å gjøre modellene mine realistiske», sier han. «Magien ligger i detaljene, og det er bare når du ser dem på veldig nært hold at du kan begynne å forstå hvordan de er bygd opp.»

Etter at Zack hadde skrevet ut alle de flate elementene og skjært dem til med en skalpell, la han til papirfjærene og satte sammen delene. Zack bruker 160 g/m² teksturert farget papir, klipper en enkel bladform og holder den mellom fingeren og tommelen. Han lar saksen hvile på en annen finger mens han klipper seg rundt kanten og lager frynser på hver del. I alle prosjektene gjør han dette med utrolige fingerferdigheter. «Jeg har aldri kuttet meg», sier han. «Jeg holder en finger på baksiden for sikkerhets skyld, slik at jeg hele tiden kjenner hvor knivbladet er.»

Zack anslår at han brukte rundt 400 papirfjær på isfuglen. Han anbefaler å begynne med halen og bygge opp lagene derfra. Siden han lagde ekstra fjær og gjorde fjærdrakten større, visste Zack at nebbet og føttene måtte være ca. 10 % større, ellers ville proporsjonene bli feil.

Detaljer er viktige

En person holder en isfugl av papir i den ene hånden, mens hen med den andre hånden bruker en tynn pensel til å male hodet på isfuglen.

«Jeg bruker akrylmaling som jeg vanner ut, og så bruker jeg tykkere maling for å få kraftigere farger», sier Zack. «Jeg liker å bruke maling med fargespill, for det passer godt til fugler.»

Når fjærene på fuglen var ferdige og limt og tørket, brukte Zack akrylmaling for å legge til detaljene. «Heldigvis er malene i Creative Park veldig detaljerte, så de hjalp meg med å fargelegge fuglen», sier han.

Han lakkerte nebbet etter at det var malt, for å gi det et blant og realistisk utseende, og gjorde øynene på isfuglen mer levende ved å bruke akrylkuler og male dem. Deretter laget han et sekundært øyelokk fra en annen mal, slik at øynene så litt innsunket ut.

For Zack gir håndverkskunsten og det å skape ham rikelig muligheter til å meditere. «Du glemmer alt annet i verden, også når det ikke går som planlagt», sier han. «Du kan ikke tenke på andre problemer i livet. Det er ingen distraherende skjermer, for du bruker hendene. Det er veldig taktilt, og det tar deg bort fra alt annet.»

Det ferdige produktet

En ferdig isfugl i papir som sitter på en gren i en glassklokke ved siden av en potteplante på et bord.

Denne isfuglen ble et prosjekt som strakte seg over fire dager og ble et «kjærlighetsarbeid» for Zack – slik alle prosjektene hans gjør. «Det eneste jeg tenker på, er sluttresultatet, og jeg vil alltid gjøre det best mulig», sier han.

Da det var nesten ferdig, ble det gjort noen flere justeringer, for eksempel at hodet ble vinklet litt nedover, slik at det så ut som om fuglen var klar til å stupe ned mot en intetanende fisk. Til slutt bestemte Zack seg for å vise den frem sittende på en gren i en glassklokke. «Jeg festet en metalltråd til basen og formet den ved hjelp av modelleringsmasse og en tannpirker for å lage tekstur før jeg malte den», forklarer han.

For mange av dem som ser det Zack lager, kan dette være eneste måte å komme nær og undersøke fuglene på. «Jeg ønsker å bidra til at folk blir mer oppmerksomme på og verdsetter naturen, og jeg vil også ta med meg naturen inn, samtidig som selve naturen ikke forstyrres. Det jeg gjør, er blitt kalt vegansk utstopping av dyr», spøker han.

Hvis du har blitt inspirert av Zacks imponerende papirkreasjoner, hvorfor ikke prøve deg på en av malene som er tilgjengelige i Canon Creative Park? Ikke glem å dele papirkunsten på sosiale medier med emneknaggen #MadeWithPIXMA.

Skrevet av Natalya Paul

Relaterte produkter

Relaterte artikler