Piotr sier at det er relativt enkelt å ta lyssporbilder. «Du trenger bare standard kamerautstyr, et stativ og et bra sted», sier han. «Det er ikke vanskelig å ta denne typen bilder, og resultatet som vises på LCD-skjermen, er alltid fantastisk. Noen ganger trenger du ikke engang å redigere disse bildene, de er flotte som de er.» Tatt med et Canon EOS 5D Mark IV-kamera med et Canon EF 16-35mm f/2.8L USM-objektiv (nå etterfulgt av Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM) ved 18 mm, 25 sek., f/11 og ISO 1000. © Piotr Skrzypiec
Piotr Skrzypiec er turistguide om dagen og lyssporfotograf om kvelden og bruker kunnskapen sin om vakre steder og teknikker for lang eksponering til å skape slående landskapsbilder i Slovenia og andre steder. Derfor er det ingen overraskelse at han ble kåret til vinneren av Canons første Redline Challenge.
Fotokonkurransen tok sikte på å utfordre amatørfotografer med oppgaven «Lys i mørket». Tre av bildene til Piotr kom med på dommernes liste over vinnerkandidater, og det stemningsfulle bildet hans av en viadukt innhyllet av tåke ble kåret til vinneren.
Piotr brukte lang eksponering til å forvandle de skarpe frontlysene på biler i fart til svingende fargestriper. Lang eksponering betyr å ta bilder med lav lukkerhastighet. Dette kan være alt fra få sekunder til flere timer og resulterer i at motiver i bevegelse blir uskarpe. Teknikken krever ikke et avansert kamera eller objektiv, og resultatene kan bli svært slående. I tillegg til at det gjør bevegelser uskarpe, er lang eksponering nyttig når du vil redusere ISO-innstillingen ved å maksimere lyset som kommer inn i kameraet, noe som forbedrer bildekvaliteten.
Her besøker Piotr stedene hvor han tok de andre bildene, og forteller hvordan du kan ta lignende lyssporbilder.