Gjenskap berømte malerier med papirkunst i miniatyrformat

Lag ditt eget kunstgalleri i miniatyr ved hjelp av Canon SELPHY Square QX10 og SELPHY Photo Layout-appen, med tips fra dioramaekspertene Ole Friedrich og Esther Mora Chavarria.
Et lite kunstgalleri med to malerier som henger på røde vegger, og en minifigur som står i forgrunnen og ser på kunsten.

Har du noen gang laget et diorama – en modell som representerer en scene med tredimensjonale figurer? Et diorama kan enten være en miniatyr eller et design i stor skala. Selv om det kan virke komplisert, trenger du ikke bruke mye penger når du lager det selv.

Få kan kunsten å lage miniatyrdioramaer bedre enn Ole Friedrich og Esther Mora Chavarria, som har cirka 114 000 følgere på TikTok. De har fengslet publikum ved å lage historisk nøyaktige og avanserte dioramaer – fra forhistoriske verk med dinosaurer til safariscener med neshorn og hjort.

I den siste utgaven av Canon SELPHY Craft Club-serien laget Ole og Esther et kunstgalleri i miniatyr med to av de mest kjente maleriene i historien, der de også la til sine egne personlige detaljer. Til dette prosjektet valgte de maleriene «Pike med perleøredobb» av Johannes Vermeer og «Kysset» av Gustav Klimt.

Se hvordan de gjorde det ved hjelp av en Canon SELPHY Square QX10-skriver, og la dem veilede deg gjennom prosessen og gi deg tips til hvordan du kan lage din egen.

Konseptet

Utskrifter av «Pike med perleøredobb» av Johannes Vermeer og «Kysset» av Gustav Klimt ligger på et bord foran en Canon SELPHY Square QX10-skriver og andre kunstmaterialer.

Ole og Esther valgte malerier som er falt i det fri: «Kysset» av Gustav Klimt og «Pike med perleøredobb» av Johannes Vermeer. Det er viktig å sjekke det, så du ikke får problemer med opphavsrett hvis du deler arbeidet ditt på nettet. Det kan være en tidkrevende prosess, men det kan også være artig, siden du finner morsomme fakta om kunst som du kan dele med andre.

Ole og Esther, som holder til i Barcelona i Spania, møttes da de studerte arkeologi ved Barcelona universitet i 2019. De besøkte Miniatur Wunderland i Hamburg i Tyskland, og ble så fascinert av modellene der at de ville prøve å lage miniatyrscener selv. «Det var en interessant måte å formidle for eksempel kirkehistorie på, på en interaktiv og morsom måte, slik at både barn og voksne kunne forstå historien», sier Esther.

Begge har en kunstnerisk bakgrunn, så de ønsket å kombinere tegne- og maleferdighetene med utdanningen sin. Nå lager de dioramaer for å lære opp andre, men dette var første gang de laget et kunstgalleri i miniatyr.

Prosessen

En Canon SELPHY Square QX10 på en bordplate ved siden av biter av hardt skum, en linjal og en blyant.

Du kan begynne å lage ditt eget lille kunstgalleri med enkle materialer som du finner rundt om i huset, for eksempel lim, saks, Canon-fotopapir og gjenstander som du ikke kan bruke andre steder. Nøkkelen er å gjenbruke og resirkulere, slik at ingen materialer går til spille.

To hender maler to biter med hardt skum i rødt for å sette opp galleriveggene.

Minipapirkunst kan være veldig avslappende og kan få en til å tenke på andre ting enn dagligdagse problemer. Ole og Esther setter som regel på en podkast i bakgrunnen mens de gjør hver sine oppgaver. «Man blir fort oppslukt, og så flyr tiden av gårde», sier Ole.

Kunstgallerier i miniatyr kan være så enkle eller kompliserte som du vil, avhengig av hva du ønsker å oppnå. Du kan lage et galleri med mange malerier og menneskefigurer, eller du kan gjøre det enklere og ha flere figurer samlet rundt bare ett maleri. Du trenger heller ikke å bruke mye penger på materialer. Ole og Esther tok en titt rundt i huset og gjenbrukte gjenstander fra tidligere prosjekter og tilfeldige gjenstander de hadde samlet på opp gjennom årene.

  • Undersøkelser: «Det første du må vite, er om maleriet er offentlig tilgjengelig, slik at du kan bruke det til en hvilken som helst aktivitet», sier Esther. «Vi ville lage realistiske dioramaer, så vi søkte etter berømte malerier på Google Art Project. Men man kan også tegne noe for hånd.»
  • Innsamling av materialer: «Til dette prosjektet brukte vi hardt skum til å lage vegger og gulv», sier Ole. «Gulvet er spesielt viktig fordi du gjerne vil lage en tekstur, så vi malte det med naturlig blekk for å få det til å se ut som tregulvet i et galleri.»
  • Design og layout: «Tenk på hvordan du vil at maleriene skal se ut – enten du vil at de skal være tradisjonelt rektangulære, eller om du vil eksperimentere med noe annet», sier Esther. «Canon SELPHY Photo Layout-appen gir deg mange alternativer du kan leke deg med, så mulighetene er uendelige. Så kan du forberede rammen. Du kan redigere i appen, slik at du kan velge om du vil ha en tradisjonell ramme som du egentlig ikke ser, eller om du vil gjøre den mer ekstravagant med ulike design.»
  • Utskrift:«Det beste med å bruke Canon SELPHY Square QX10 er at den er så liten at vi bare kan bære den med oss gjennom arbeidsområdet», sier Esther. «Utskriftshastigheten var også høy, så vi kunne eksperimentere så mye vi ville.» Utskriftene fra SELPHY Square QX10 har klebrig bakside, slik at de blir enda enklere å bruke i dioramaet.
  • Det menneskelige elementet: «Deretter må du finne eller lage en liten figur», sier Ole. «Figurene må også stilles opp på en slik måte at de samhandler med rommet, for å få frem litt bevegelse og gjøre det mer oppslukende.»
  • Påskeegg: «I arbeidet vårt legger vi alltid til tilfeldige gjenstander som seerne kan snuble over og smile av», sier Esther. «I dette prosjektet satte vi opp en ødelagt søyle – fra et annet prosjekt – og plasserte et lite ekorn på den. Det var et innfall, og vi gjør dette helt til slutt bare for å ha det litt moro. Man legger til et personlig preg, og denne ideen dukker først opp når man er ferdig med prosjektet og oppdager et tomrom.»
  • Liming: «Man lager alle elementene hver for seg, og så går det fra å være ingenting til å bli noe virkelig vakkert», sier Esther. «Når alle elementene settes sammen, blåses det virkelig liv i det.»

Skriveren

En hånd holder en smarttelefon med appen Canon SELPHY Photo Layout åpen på skjermen, som viser «Kysset» av Gustav Klimt, sammen med en utskrift av dette maleriet og «Pike med perleøredobb» av Johannes Vermeer, i tillegg til en Canon SELPHY Square QX10 på bordet under.

Canon SELPHY Photo Layout-appen dekker alle redigerings- og utskriftsbehovene dine. Du kan velge det oppsettet du ønsker, og du kan legge til tekst, kantlinjer og stempler. Dette er nyttig hvis du for eksempel vil legge til litt informasjon om maleren i miniatyrmaleriet.

Materialer til prosjektene lagt ut over et skrivebord, inkludert malt hardt skum, en Canon SELPHY Square QX10-skriver, to miniutskrifter av malerier, en blyant, en linjal, en pennekniv og overflødig skum.

«Canon SELPHY Square QX10 var veldig praktisk fordi vi ikke alltid har lyst til å male og skape et maleri helt fra bunnen av», sier Esther. «Det har vært veldig inspirerende å bruke denne skriveren, og vi kommer nok til å bruke den til fremtidige prosjekter også.»

I hele den tiden Ole og Esther har samarbeidet, har de aldri brukt en skriver. De har alltid tegnet og malt hver del av alle prosjektene sine for hånd. «Det kan være veldig tidkrevende», kommenterer Ole. Bruken av Canon SELPHY Square QX10 har på en måte revolusjonert arbeidsflyten. «SELPHY Square QX10 er helt annerledes enn den tradisjonelle skriveren mange av oss kanskje har», sier Esther. «Før dette hadde vi ikke brukt en skriver til håndverksprosjekter, fordi vi ikke så noe potensial for det. Men med denne skriveren forandret det seg.»

Esther sier at noe av det beste med skriveren var kvaliteten på utskriftene. «Det er veldig viktig å bygge en miniatyr som er realistisk. Utskriftene var av høy kvalitet, og fargene så utrolig levende ut», sier hun videre. Utskriftene varer også i opptil 100 år1, så denne kompakte skriveren er den ideelle partneren for et prosjekt som dette.

Paret likte også å bruke Canon SELPHY Photo Layout-appen. «Hovedverktøyet vårt når vi jobber, er telefonen fordi vi bruker den til å ta opp video til sosiale medier», sier Esther. «Det var fantastisk å ha denne appen, fordi vi kunne skrive ut når vi ville, uten å måtte åpne datamaskinen og søke etter en app.» Appen er kompatibel med iOS og Android og gjorde at Ole og Esther kunne redigere bildene sine raskt og velge layout. SELPHY Square QX10 brukte ca. 43 sekunder på å skrive ut bildene, og det gjorde jobben lettere. «Det var også enkelt å koble appen til skriveren. Det eneste vi måtte gjøre, var å skanne QR-koden», sier Ole. «Det kunne ikke vært enklere!»

Disse historieentusiastene har tre tips til hvordan man gjør et miniatyrkunstgalleri til en suksess:

  • Se etter inspirasjon. Det kan være fra et TV-program eller et Pinterest-innlegg – du trenger visuelle referanser.
  • Eksperimenter med materialer, ikke bare ta det første du ser. Noen ganger finner man mye forskjellig i huset eller ute i naturen, så eksperimenter og se hvordan det fungerer.
  • Gjenbruk alt. De fleste materialene som Ole og Esther bruker, blir resirkulert, for eksempel gamle eggekartonger. På denne måten kan du ha det gøy uten at det har en negativ effekt på miljøet.

Resultatene

Et diorama av et minikunstgalleri plassert på en bordplate ved siden av en Canon SELPHY Square QX10-skriver.

«Canon SELPHY Square QX10 er en flott ressurs i workshopene våre, og vi ønsker å introdusere den for dem som deltar på workshopene», sier Esther. «Det åpner nye dører for både oss og deltakerne. Man kan ikke bruke to timer på å male et bilde, så denne skriveren kan spare dem for mye tid og kanskje få flere til å lage miniscener.»

Et nærbilde av en minifigur som ser på miniutskrifter av «Pike med perleøredobb» av Johannes Vermeer og «Kysset» av Gustav Klimt, som henger i et diorama av et minigalleri.

«Den vanlige skriveren vår er bra til mye, men ikke til å produsere utskrifter med høy oppløsning i liten skala», sier Ole. «Hittil er det en del vi ikke har klart å gjøre, for det er vanskelig å male for eksempel et lite gateskilt for hånd. Canon SELPHY Square QX10 produserer flotte utskrifter selv i liten skala, så den kommer til å endre måten vi gjør ting på.»

«Vi er mer vant til å lage arkeologiske dioramaer, så kunstgalleriet var utenfor komfortsonen vår», sier Ole. «Men det var veldig morsomt. Vi er vant til å jobbe med materialer, men å gjøre dem om til noe vi ikke var kjent med, føltes som en stor prestasjon.»

Ole og Esther tilbringer mye tid sammen, så de sier at det er viktig å dele på oppgavene for at man ikke skal være i veien for hverandre. «Da vi begynte på prosjektet, tok vi det bare som det kom, men vi oppdaget raskt at en av oss kunne mer om farger, og at den andre kunne mer om strukturen, for eksempel», sier Ole. «Finn ut hvem som er mest komfortabel med hvilken oppgave. Det er bra å ha sin egen spesialitet. Når man deler på oppgavene, føles det som om man jobber sammen, men likevel hver for seg. Stol på hverandre, og ha tro på at resultatet kommer til å bli fantastisk.»

Nå som du har alle verktøyene og en veiledning til å lage ditt eget kunstgalleri i miniatyr, hvorfor ikke bare prøve det? Ikke bare er det morsomt, det er også lærerikt – hvem vet hvilke morsomme fakta du kanskje lærer om den omfattende og vakre kunstverdenen. Eller hvis du vil, kan du gå for et mer personlig preg – hva med et galleri der barnas beste kunstverk stilles ut, for å vise hvor mye de betyr for deg? Eller hvorfor ikke lage en personlig gave med fremvisning av feriebilder? Mulighetene er uendelige!

Skrevet av Nikita Anchanta

  1. Når de oppbevares i et album. Basert på akselerert testing forutsatt en temperatur på 23 °C og 50 % luftfuktighet.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

Lag en eksplosjonsboks

Lini Trinh deler papirkunsten sin i form av en «eksplosjonsboks», som er laget med Canon SELPHY CP1500.

Kunstpapir

Kunstneren Zack McLaughlin har latt seg inspirere av en isfugl-mal fra Canon Creative Park.

Lag din egen eventyrbok

La fantasien løpe løpsk i en håndlaget eventyrbok ved hjelp av Canon SELPHY CP1500.

De beste bærbare Canon-skriverne

Utforsk Canons utvalg av kompakte skrivere for å finne ut hvilken som passer best for deg.