Bransjeledende program for kreative unge mennesker – Canons Student Development Programme for 2022

28. März 2022. Canon startet sein renommiertes Canon Student Development Programme 2022. In seinem sechsten Jahr bietet die branchenführende Newcomer-Schmiede angehenden Fotograf:innen Zugang zu Schulungen mit Expert:innen sowie die Möglichkeit, an wichtigen Branchenveranstaltungen teilzunehmen.

  • Ambisiøse unge fotografer får en unik plattform der de kan vise frem arbeidet sitt, få tilgang til og tilbakemelding fra anerkjente eksperter og delta på viktige bransjearrangementer.
  • 100 studenter får profesjonell mentorhjelp fra anerkjente fotografer som Nobels fredspris-fotografen Finbarr O’Reilly, National Geographic Explorer og VII Agency-medlem Anush Babajanyan, prisvinnende dokumentarfotograf og bokutgiver Laura El-Tantawy og ikke minst den anerkjente Magnum-fotografen Jérôme Sessini, som ofte har hardtslående bilder på trykk i verdens mest prestisjetunge nyhetspublikasjoner.
  • 30 av de beste studentene får delta på en karrieredefinerende femdagers Canon-workshop og på Visa pour l’image i Perpignan, en av verdens ledende internasjonale festivaler for fotojournalistikk.
  • En endelig shortlist på fem studenter får bli med Canon til Hamburg Portfolio Review, i tillegg til at de får mentorhjelp i seks måneder, et stipend på 2000 euro og det beste av Canon-utstyr.
  • Studenter i Europa, Midtøsten og Afrikai kan søke fra mandag 28. mars.

Canon lanserer i dag det prestisjefylte «Canon Student Development Programme» for 2022. Det er sjette året det bransjeledende studentprogrammet går av stabelen. Programmet gir studentene tilgang til erfarne aktører i det profesjonelle fotomiljøet og mulighet til å delta på sentrale bransjearrangementer.


Programmet varer mellom seks og tolv måneder, avhengig av studentens progresjon, og er utviklet for å dyrke frem neste generasjon fotojournalister. Programmet skaper et studentnettverk for visuelle historiefortellere, og inkluderer en gruppe internasjonale eksperter som skal støtte og veilede årets studenter, samt gi dem kunnskapen og inspirasjonen de trenger for å få fart på karrieren.


Programmet er åpent for studenter og praktikanteri bosatt i Europa, Midtøsten og Afrika fra 28. mars til 29. april. Et begrenset antall plasser er forbeholdt kandidater anbefalt av profesjonelle i bransjen. Bidragene bedømmes av en jury som består av redaktører fra AFP, Getty Images og Reuters, som plukker ut en innledende kortliste med 100 av de mest lovende unge historiefortellerne i regionen.


Former fremtidige karrierer gjennom individuell veiledning


De 100 studentene som blir valgt ut til å delta i programmet, får tildelt en mentor. I juni og juli gjennomføres tre virtuelle økter der man jobber med porteføljen og prosjektsammendraget – med spesielt fokus på ulike redigeringsmuligheter og metoder for å styrke formidlingsevnen og å utvikle fortellersignaturer.


Basert på disse øktene, vil hver enkelt mentor nominere sine beste kandidater. En uavhengig jury vil så velge ut en gruppe på 30 studenter som blir med videre til neste trinn i programmet.


Finbarr O’Reilly, program-mentor og Canon-ambassadør : «Programmet gir en fantastisk mulighet til å lære fra noen av de beste i bransjen. «Canon Student Development Programme» gir fotografer i starten av i karrieren direkte tilgang til noen av de mest erfarne fotojournalistene, som kan dele av sine erfaringer etter flere tiår i felten, gi råd og fortelle om noen av teknikkene de bruker til visuell historiefortelling. Studentene får lære om alt fra idéutvikling, research og gjennomføring til deling av arbeidet med redaktører og et større publikum. I tillegg til å lære om de ulike prosessene i det kreative arbeidet, vil studentene også få innsikt i hvordan man presenterer og markedsfører seg selv.»


Praktiske workshoper og porteføljevurderinger


De 30 studentene som går videre, blir invitert til å delta på Canons velrenommerte workshop, som går av stabelen i oppkjøringen til Visa pour l'image i Perpignan i Frankrike – en av verdens ledede internasjonale festivaler for fotojournalistikk. Her får deltakerne et forum der de kan utveksle ideer, bygge nettverk og utvikle talentet sitt. Studentene får en blanding av foredrag og praktiske økter av og med anerkjente fotografer, blant annet Canon-ambassadør Paolo Verzone som vil holde en mesterklasse om lyssettingsteknikker for portrettfotografering.


På den nest siste dagen vil studentene delta i gruppebaserte porteføljeevalueringer ledet av anerkjente eksperter i bransjen, blant annet Benoit Baume (Fisheye), Chiara Bardelli Nonino (Vogue Italia) og Fiona Shields (The Guardian). Studentene får med dette en unik mulighet til å presentere eget arbeid og vurdere medstudentenes arbeid, i et eksklusivt forum for kunnskapsutveksling. Den siste dagen vil deltakerne få være med på den første dagen av Visa pour l'image og utforske alt festivalen har å by på.


Hamburg Portfolio Review


I programmets siste etappe reiser fem finalister til Hamburg og Europas nyeste utviklingsplattform, «Hamburg Portfolio Review». I løpet av tre dager får de fem finalistene delta i fire individuelle porteføljeevalueringer, stille ut arbeidet sitt på arrangementet og delta på en rekke eksklusive møter med sentrale redaktører i bransjen. I de neste seks månedene får de mentorstøtte, et stipend på 2000 euro og avansert Canon-utstyr de kan bruke i sitt neste kreative prosjekt.


Susie Donaldson, EMEA Marketing Director for Canon: «Vi får tydelige bevis på at «Canon Student Development Programme» er en suksess hver gang vi ser tidligere studenter lykkes med karrieren. Med «Canon Student Development Programme» har vi etablert noe helt spesielt, nemlig et imponerende program for kunnskapsutveksling og talentutvikling som holder seg selv gående med fremgangsrike kandidater, som stiller opp for å gi noe tilbake til programmet som i sin tid hjalp dem i riktig retning.


«Vi lærer stadig og videreutvikler hele tiden programmet i tråd med det kreative fellesskapet det er ment å støtte og utvikle. I år har vi for eksempel lagt til nye aktiviteter som vil gi studentene bedre støtte på lengre sikt og utgjøre en reell forskjell i karriereutviklingen. I år er det også første gang siden pandemien traff i 2019, at vi igjen kan møtes fysisk.


Siden 2017 har over 1000 studenter deltatt i programmet. Dette har resultert i flere suksesshistorier der deltakere har etablert seg med imponerende karrierer. Tidligere studenter som Ksenia Kuleshova (2017) har etablert seg som en fremgangsrik fotojournalist og jobber regelmessig for publikasjoner som The New York Times og The Wall Street Journal. Michele Spatari (2018) er nå en prisbelønt dokumentar- og nyhetsfotograf for AFP og har foreviget noen av de viktigste hendelsene i nyere historie, blant annet Covid-19-pandemien. Begge fotografene er også blitt Canon-ambassadører etter at de deltok i programmet.


Hvis du vil søke om plass i «Canon Student Development Programme» 2022 eller se vilkårene for deltakelse, kan du besøke: https://www.canon.no/get-involved/student-development-programme/