Vårt sosiale ansvar
Alt vi gjør, og alt vi står for starter med vår bedriftsfilosofi, Kyosei – å leve og arbeide for et felles gode.
I Canon ønsker vi at virksomheten vår skal ha en positiv innvirkning på samfunnet rundt oss. Dette kan være finansielle donasjoner, men det kan også være aktiviteter som er med på å utvikle samfunnet i en positiv retning. Vi har derfor en rekke inaktiver både globalt, men også lokalt i Canon Norge. Her kan du lese mer om dem.
Utdanning for fremtiden
I Canon ønsker vi å skape muligheter for unge mennesker gjennom kreativ læring og utvikling. Vi har blant annet Canon Student Developement Program, Miraisha Programme og Young People Programme.
I vårt Young People Programme gir vi unge mennesker opplæring og inspirasjon slik at de får muligheten til å uttrykke og dokumentere sine meninger og sine historier gjennom visuell historiefortelling. Programmet har nådd over 4500 ungdommer på tvers av Europa, Afrika og Midt-Østen. Her i Norge har vi et tett samarbeid med Canon-fotograf og mentor Johnny Haglund. Sammen bistår vi med utstyr, opplæring og ressurser slik at vi kan inspirere morgendagens skapere til å fortelle sin historie.
Stiftelsen Petter Uteligger
I Canon ønsker vi å bidra til et varmere samfunn ved å engasjere oss og spre glede i en ellers tung hverdag for de aller mest sårbare blant oss. Derfor har vi over flere år har vi hatt et samarbeid med Stiftelsen Petter Uteligger, der deres formål er å skape lyspunkter for folk med rusutfordringer i hverdagen. Dette kan være folk i aktiv rus, tidligere rusavhengige og pårørende. Gjennom årene har vi har blant annet bidratt med finansielle bidrag, men også med påskeegg og julegaver i håp om å spre glede rundt høytidene.
I 2023 ble dette en ekstra spesiell opplevelse da flere av våre medarbeidere var med ut i Oslos gater for å dele ut påskeegg i samarbeid med stiftelsen.
Vi trodde vi kunne fly
Fotograf Marina Tennefoss er bosatt i Askim, og de siste årene har hun jobber med et prosjekt som hun kaller for «Vi trodde vi kunne fly» Tennefoss har portrettert mennesker som tidligere har hatt et rusproblem, men kommet seg over avhengigheten. Hennes mål er å vise menneskene bak noen av dem som har levd et hardt liv, samt vise at det er alltid et håp på en vei ut av rusen.
Bildene hennes har blitt trykket til en flott fotobok og bildene stilles ut på det gamle Munch-museet og på Fana i Bergen, i tillegg til at syv av hennes portretter ble stilt ut under Arendalsuka.
Marina bruker et Canon EOS 5D til sine portretter og gjennom samarbeide med Canon har hun trykket bildene på Canon-printere.
En inkluderende arbeidsplass
En viktig del av våre kultur i Canon er respekten for hver og en og at alle skal føle seg inkludert – både på jobb, men også i samfunnet. I flere år har vi som en del av vårt sosiale ansvar tatt imot praktikanter, lærlinger og elever på utplassering hos oss. Her får de mulighet til å få arbeidstrening og erfaring i et stort internasjonalt selskap og øke sin kompetanse innenfor flere fagområder. Erfaringene de får gjennom tiden hos oss kan bidra til å gjøre det lettere for kandidatene til å få seg jobb i fremtiden – enten det er hos oss eller i andre organisasjoner.